CV-mallar

Välj bland effektiva CV-mallar och väck förtroende hos potentiella arbetsgivare.

Att välja rätt CV-mall är nyckeln för att sticka ut i konkurrensen om ett jobb. Vi erbjuder ett brett urval CV-mallar, från enkla och klassiska till moderna mallar som säkerställer att dina meriter syns tydligt. Med unika layouter från CV.se får din arbetserfarenhet och andra kvalifikationer den uppmärksamhet de förtjänar. Utforska vårt utbud, från gratis CV-mallar till olika premiumalternativ för att skapa ett CV som ger resultat.

Så väljer du den bästa CV-mallen

Ditt CV är grunden i din jobbansökan och ger en överskådlig sammanfattning av dina kvalifikationer och färdigheter. Det lyfter fram relevant arbetslivserfarenhet och meriter som arbetsgivaren söker vid just denna rekrytering. Eftersom ett CV alltid ska anpassas till exakt den tjänst du söker och fånga just den arbetsgivarens fokus så behöver du kunna skräddarsy ditt CV varje gång du söker ett jobb.

För att du ska kunna anpassa ditt CV på ett säljande sätt har vi skapat vår app med CV-mallar som matchar olika yrken och branscher samt personligheter. På detta sätt kan du välja en CV-mall som ger ett visuellt tilltalande CV som passar i varje enskilt fall.

Med en CV-mall från cv.se kan du alltid se till att färgschemat och teckensnittet är professionellt anpassat och att CV-layouten gör innehållet lätt att skanna. Du väljer själv om du vill arbeta i två kolumner eller en och var du vill placera olika sektioner. 

Genom att välja en genomtänkt CV-layout från början säkrar du ett professionellt resultat. Innan du handplockar en mall är första steget att överväga hur ett lämpligt CV i din bransch ser ut och välja ett som matchar estetiken. Därefter kan du anpassa ditt innehåll samt placering, teckensnitt och färgschema efter eget önskemål.

Med en CV-mall som grund skapar du enkelt ett ansökningsdokument som i text och rent visuellt lyfter dig som en relevant kandidat till jobbet du söker. Ett förtroendeingivande CV som direkt besvarar frågor hos den som rekryterar kring kompetens, och ger dig ett försprång som kan ta dig till intervju och landa jobbet. Något som är hela syftet med våra skräddarsydda verktyg för jobbsökande!

Ett korrekt CV-format

Bland CV-mallar är de två vanligaste CV-typerna den kronologiska och den funktionella. Vilken du väljer beror på din bakgrund, din arbetserfarenhet och vilken tjänst du söker. 

Kronologiska CV-mallar

Den kronologiska CV-mallen är perfekt för den mer traditionella jobbsökaren som har utbildning och arbetserfarenhet i liknande yrke eller bransch. Den lämpar sig för dig som har relevanta erfarenheter att presentera för en potentiell arbetsgivare, och gör det enkelt för läsare att se hur du matchar önskemålen.

En kronologisk CV-mall listar såväl arbetsplatser som utbildningar i omvänd kronologisk ordning, med det mest aktuella först.

Det finns självklart utrymme att lista säljande detaljer om ansvarsområden och prestationer under respektive position. Du kan också välja design med två kolumner för att göra en luftig, lättläst presentation med perfekt skannbarhet.

Funktionella CV-mallar

Ett funktionellt CV kallas även för ett kompetensbaserat CV och på cv.se hittar du givetvis även denna typ av CV-mallar. I funktionella CV-mallar betonas dina förmågor före din praktiska arbetserfarenhet, vilket är användbart i många situationer.

En är att du saknar relevant arbetserfarenhet i yrket du söker jobb inom – eller att du önskar byta karriärbana. Du kan då fokusera på överförbara färdigheter och lyfta fram kompetens och ambition. För att skapa en kompetensbaserad översikt i ditt  CV börjar du med en säljande profiltext. Därefter listar du  nyckelfärdigheter som matchar kraven för tjänsten som du söker.

Under respektive färdighet kan du sedan beskriva hur du dragit nytta och utvecklat den i tidigare jobb och andra situationer. Därefter kan du helt kort lista din kronologiska arbetserfarenhet, utbildning och professionella certifieringar som en sammanfattning av vad du också tar med dig.

FAQ: Vanliga frågor om CV-mallar

Har du obesvarade frågor? Läs våra Vanliga frågor

Använd en professionell CV-mall

Landa drömjobbet med en effektiv CV-mall

Skapa ett CV